Een prachtige route gereden naar Loch Ness - Reisverslag uit Drumnadrochit, Verenigd Koninkrijk van Danny en Esmé Nieuwdorp/Ras - WaarBenJij.nu Een prachtige route gereden naar Loch Ness - Reisverslag uit Drumnadrochit, Verenigd Koninkrijk van Danny en Esmé Nieuwdorp/Ras - WaarBenJij.nu

Een prachtige route gereden naar Loch Ness

Blijf op de hoogte en volg Danny en Esmé

16 September 2012 | Verenigd Koninkrijk, Drumnadrochit

Rond 10.30 hebben we Killearn verlaten en het regende behoorlijk.
We zijn via Glencoe gereden, prachtige bergen tegen een achtergrond van rotspieken en de woelige rivier de Coe.
Ondanks de regen (in de verte zagen we gelukkig zon) waren er nog vele wandelaars te zien.
Hierna reden we langs de hoogste berg van Groot Brittanë de Ben Nevis.
Met zijn grotendeels in mist gehulde top is hij 1344 m hoog.
En om van hier uit naar het meer van Loch Ness te gaan rij je via de Great Glen.

De Great Glen volgt een geologische breuk en vormt een prachtige route van Inverness aan de oostkust tot Fort William in het westen.
Het breukdal ontstond 400 miljoen jaar geleden, toen de landmassa spleet en uit elkaar schoof.
2 van de 4 lochs is de prachtige Loch Lochy waar we langs zijn gereden en Loch Ness natuurlijk beroemd vanwege 'Nessie'.

Gelukkig kwam de zon weer regelmatig door en na 13.00 heeft het niet meer geregent.
Onderweg ook nog een paar Schotse Hooglanderds op de foto kunnen zetten!
Wat een prachtige dieren!
Via een helemaal afgelegen weggetje tegen de bergen op kwamen we eind van de middag aan bij onze B&B.
En weer een schattige kamer met hemelbed!
We hebben in het dorp heerlijk gegeten!
We durven ons toch echt niet aan de Haggis te begeven.
Hier staat het overal op de kaart, maar nadat we het hadden gegoogled wat het nou presies was wisten we genoeg;-)

Morgen moeten we er weer op tijd uit.
Het is 4 uur rijden naar Edingburg en we hebben nog vele stops onderweg te maken!

• 16 September 2012 - 21:54

Papa&Bea:

fijn jullie het naar je zin hebben schotland is erg mooi gaj e ook nog naar het noorden daar ligt aan een groot meer Balmoral het schotse verblijf van de koninklijke famileiikzie het wel in jullie verslag knap georganiseerd allemaal Esme ik ben trots op je
    Papa&Bea

• 17 September 2012 - 22:19

Ingrid:

Schitterend!!!!!! Wat weet je inderdaad veel van de geschiedenis zeg. Nessie nog gezien?????
    Mega mooie omgeving. Wat een mooie hotelkamer weer. De een of nog mooier dan de ander

xxxxx