Connemara National Park
Blijf op de hoogte en volg Danny en Esmé
09 September 2012 | Ierland, Letterfrack
Gelukkig zou het niet continu regenen en was de temperatuur nog rond de 19/20 graden.
Na een heerlijk ontbijtje zijn we eerst het centrum van Galway gaan verkennen.
Het is een knus historisch stadje met veel pubs en winkeltjes.
Ondanks dat het zondag is zouden er wel winkels open zijn maar helaas wij waren er te vroeg.
Ook moet er een 16de eeuwse burcht staan maar we hebben verschillende mensen gevraagd en de toeristenbordjes regelmatig gevolgt maar wij hebben geen burcht gevonden.
Weer is Bart behoorlijk populair en is er ons zelfs 2x gevraagd of we hem niet willen verkopen? No Way!!!
Omdat het weer redelijk was en het nog een ruim uur rijden was besloten we om maar in de auto richting Connemara National Park te rijden.
Wat hebben we weer genoten van de autorit richting het National Park,
Connemara is wat wij hadden voorgesteld van Ierland!
We zijn dus ook weer regelmatig onderweg gestopt om foto's te maken.
Onderweg langs Kylemore Abbey gereden, een neogotisch kasteel.
Gebouwd uit liefde voor zijn vrouw en na haar plotselinge dood verkocht en nu een meisjeskost- en dagschool.
Bij het Nationale Park aangekomen eerst een kop thee met wéér een heerlijk stuk wortelcake genomen.
Mam het is hier net zo lekker zo niet nog lekkerder dan in Wemeldinge.
Ben blij dat we zoveel lopen, want het is niet echt goed voor de lijn;-)
Dit park in het hart van Connemara bestaat uit veengrond, meren en bergen.
Het is één van de zes nationale parken in Ierland en werd in 1980 voor het publiek opengesteld.
In dit spectaculaire landschap lopen ook de beroemde pony's van Connemara, helaas niet gezien.
Vanwege het wisselvallige weer hadden we besloten een niet te lange wandeling te doen maar halverwege de terugweg brak de zon door.
Dus besloten we toen we weer bij het begin van de wandelingen waren nog een andere wandeling langs een rivier door een bebosd gedeelte te lopen.
Bij aankomst in Galway lekker langs de Mac gereden, dat hadden we deze vakantie nog niet gedaan.
10 September 2012 - 10:08
Roel Ras/Bea Davids:
Hallo Danny & Esme,
we zijn weer thuis na een weekendje Kapelle in kattenland je hebt lieve kattekinderen die op zijn tijd ook wel eens ondeugend zijn, als ze vrij achter het huis lopen. Zo ontsnapt er wel eens eentje ,die braaf na zijn uitstapje weer terug komt en je en dan vrolijk aankijkt zo van, dat heb ik je weer mooi geflikt he maar hier ben ik dan weer.
S,avond draaien ze om je heen weten niet hoe aardig ze moeten doen om bij je in de gunst tekomen.
We zijn op de fiets naar Goes geweest en een terasje gepakt aardig plaatsje.
zondag op de dag des heren met de auto naar Domburg geweest en uit gewaaid op het strand.
weer thuisgekomen werden we opgewacht door jullie kinderen met de blik in de ogen van mogen we weer naar buiten!!!! nu voruit dan maar, maar wel onder curetele en dat lukte wonderbaar er ging er geeneen vandoor.
we hebben lekker buiten gegeten en zijn toen weer naar huis gegaan in Heteren.
alles verder goed en tot ziens
Papa&Bea -
10 September 2012 - 13:55
Cisca:
Hebben jullie verslag met belangstelling gelezen, wat een prachtige reis.
Wij hebben hier prachtig weer gehad, rond de 30 graden.
Veel plezier nog en wees voorzichtig onderweg.
Groetjes uit Kapelle van Rien en Cisca -
10 September 2012 - 14:52
Ingrid:
Wat een schitterende omgeving!!!!!! Wat zullen jullie genieten zeg...... zalig hoor.
Kijk uit hoor en dikke kus voor jullie!!!!
liefs Ingrid