Rondje Noord Wales
Blijf op de hoogte en volg Danny en Esmé
05 September 2012 | Verenigd Koninkrijk, Conwy
Ik kan me niet herinneren dat wij toen ook in Stradfort zijn geweest.
Vandaag hebben we een autorit door een deel van Noord Wales gedaan.
Zoveel moois hier te zien en veel te weinig tijd.
Dus geprobeert zoveel mogelijk te bekijken.
Laat ik eerst eens beginnen iets te vertellen over de plaats waar ons hotel staat.
Blaenau Ffestiniog , ooit het voornaamste centrum voor leisteengewinning in Noord Wales, is omgeven door bergen vol steensgroeven.
De mijnen zijn ondertussen gesloten maar het is nog mogelijk om met een treintje door de oorspronkelijke mijngangen te gaan.
Helaas is dit alleen mogelijk op dinsdag dus hebben wij dit niet gedaan.
Wij zijn met vele stops onderweg begonnen in Conwy.
Het is een van de meest onderschatte historische plaats in Groot-Brittannië.
Het is één van de best bewaarde middeleeuwse vestigingsstad.
Conwy onderscheidt zich van andere middeleeuwse steden door zijn uitstekend bewaard gebleven muren, die met 21 torens en 3 poortgebouwen een vrijwel complete ring rond de oude stad vormen.
Het leuke is dat je bijna helemaal rond een wandeling mag/kan maken op de oude stadsmuren! wat we natuurlijk hebben gedaan!
Deze zijn 1280 m lang en ruim 9 meter hoog.
Er staat vanzelfsprekend ook een prachtkasteel, een middeleeuws kerkje en het kleinste huisje van Groot-Brittanië.
Ook kwamen we een schattige andere mini Chihuahua tegen.
Na deze stad bewonderd te hebben zijn we naar Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch gereden.
Een dorp met de langste naam in Europa van 58 letters.
Na dit fotomoment zijn we naar Caernarfon gereden.
Hier staat één van de beroemste kastelen van Wales.
Met zijn veelhoekige torens is hij gebouwd als een zetel van de regering van Noord Wales.
Hij is gebouwd na de overwinning in 1283 van Edward 1 op de laatste Welshe prins van Wales.
Na dit prachtige bouwwerk van buiten te hebben bewonderd zijn we doorgereden naar de Snowdon (1085m) de hoogste top van Wales en het middelpunt van het nationaal park Snowdonia met zijn ruige bergen, heidevelden en zandstranden.
Wow wat een prachtig zicht heb je daar!
We zijn om de bergen heen gereden naar het daldorpje Beddgelert. Een spectaculaire plaats in Snowdonia aan de samenvloeiing van de rivieren Glaslyn en Colwyn en bij 2 bergpassen, de Nant Gwynant Pass die naar de hoogste toppen van Snowdonia voert, en de Aberglaslyn Pass, een nauwe, beboste kloof die een doorgang naar zee vormt.
Om deze heerlijke dag af te sluiten zijn we als laatste naar Portmeirion gegaan.
Dit bizarre, in Italiaanse stijl gebouwde dorp op een particulier schiereiland in Cardigan Bay is de creatie van de Welshe architect Clough Williams-Ellis.
Rond de centrale paizza staan 50 gebouwen, in stijl variërend van oosters tot gotisch.
Bezoekers kunnen in het luxueuze hotel of de cottages overnachten.
Helaas verboden voor honden (wij hebben Bart natuurlijk weer naar binnen gesmokkelt) dus een overnachting zit er hier niet in voor ons.
Al met al weer een heerlijke dag gehad en zooo genoten van de prachtige omgeving!
Morgen moeten we op tijd opstaan om met de boot naar Dublin te varen.
06 September 2012 - 11:55
Roel &bea:
Hallo Danny,Esme &Bart,
fijn dat jullie het naar je zin hebben in Engeland Esme het doet me denken aan de reis die we ooit gemaakt hebben naar de Hebryden we zijn toen ook o.a in Oxfort,blackpool Edinburg enz geweest het was een mooie reis toen weet je nog dat jullie op klompen liepen en dat die doedelzakspler met jullie op de foto wou.
een fijne vakantie wensen wij jullie
Papa en Bea -
06 September 2012 - 14:10
Mamma:
Nou zit er bijna een week op en nog steeds mooi weer!Super
Ik geniet met jullie mee.
Groetjes mamma en Tonnie -
06 September 2012 - 20:26
Ingrid:
Mensjes wat hebben jullie een mazzel met het weer!!!!!! Fantastisch he.... dat maakt het allemaal natuurlijk nog veel mooier en gezelliger. Wat een schitterende omgeving is het daar zeg.
Geniet er lekker van.
Oh ja Dublin!!!! Doe Bono Fox de groeten van mij.
Kus voor jullie en kijk uit xxxx -
06 September 2012 - 20:43
Simone Wormgoor-wegdam:
Hallo genieters, wat een mooie foto's, ja Engeland is heel mooi en wat een super weer!
Ik blijf jullie volgen, veel groetjes uit Diepenheim, liefs Simone