Naar Semuc Champey en de grotten van Lanquin
Door: Danny en Esmé
Blijf op de hoogte en volg Danny en Esmé
22 November 2011 | Guatemala, Cobán
We werden netjes om 7.00 opgehaald en gingen eerst met 2 andere stellen (engels en amerikaans) samen ontbijten.
Daarna vertrokken we richting onze bestemming Semuc Champey.
Ook een nieuw deel van mij want hier ben ik nog nooit geweest.
Er is nog geen vaste weg naar dit gebied wat betekende dat we een ruim uur behoorlijk hobbelend over een weg met allerlei kleine en grote stenen en kuilen moesten rijden.
Het word één van de mooiste natuurfenomen van Guatemala genoemd.
Het gaat om een getrapte reeks sublieme turkooizen bassins op een natuurlijke kalkstenen brug.
deze idyllische plek bevindt zich aan het begin van een steil met jungle begroeid dal.
We hebben eerst een pittige klim van een ruim half uur langs een glibberig , steil pad naar een mirador hoog boven de basins gemaakt om het mooie geheel op de foto te krijgen.
Daar genietend van het uitzicht ons meegenomen lunch gegeten en daarna naar beneden geklauterd om ons zelf te verwennen met een heerlijke duik in het frisse water.
We zouden van basin naar basin glijden/duiken maar helaas moest ik (Esmé)snel afhaken omdat mijn duim zo goed als dubbel klapte tijdens een glijder van de rotsen. Danny is met de rest mee gegaan en heeft een paar mooie duiken gemaakt.
Gelukkig heeft het amerikaanse stel foto's gemaakt die ze ons opsturen.
Ik heb nu een behoorlijke pijnlijke duim waarbij de muis van mijn hand behoorlijk dik is (een flinke kneuzing dus).
Rond 15.00 was iedereen redelijk opgedroogd en zijn wij met het amerikaanse stel nog naar de grotten van de Lanquin geweest.
Een doolhof van grotten vol met vleermuizen die zeker 3 km doorlopen.
Er is een looppad door de eerste paar 100 meter aangelegd en dit deel heeft elektrische verlichting maar dat werd vanzelfsprekend niet aan gedaan.
We liepen allemaal met een kaars.
het het was verschrikkelijk glibberig!
De mayas houden hier soms religieuze rituelen waarbij het hele dorp zich verzamelt voor een ceremonie bij kaarslicht.
Hierna kregen we de verschrikkelijke hobbelige weg weer terug richting Coban en waren we erg blij weer terug in het hotel te zijn!
Morgen worden we pas om 10.00 opgehaald dus we kunnen ons uitslapen!
Dan vertrekken we richting Flores.
Liefs van ons en tot schrijfs!
p.s. bedankt voor jullie leuke reacties, echt leuk te weten dat jullie onze verhalen lezen!!
23 November 2011 - 11:10
Nicolette:
Wat mij opvalt, dat jij Danny, Esme elke keer in een karategreep houdt (of lijkt dat maar zo??) :-)
Liefs, Nicolette -
23 November 2011 - 16:46
Kapelle:
zeven dagen met je duim op een stoel,dat is het beste medcijn.Wat een mooie fotoos groetjes Rien en Cisca -
23 November 2011 - 17:26
Anouk:
Mooie foto's! En leuk om jullie zo te kunnen volgen. Esme, ik zou Danny alles laten dragen vanaf nu, je moet er vanaf nu voor zorgen dat er zo min mogelijk druk op je duim komt, echt! Succes Danny ;-) XX -
25 November 2011 - 10:53
Mamma,Simone,Harriet:
Goede middag? Wij zijn bij Harriët op de koffie.
Alles oké bij jullie? Leuke foto's en de groetjes van ons alle drie.
Goede reis verder. Wij genieten met jullie mee.
Knuffel van ons alledrie. -
27 November 2011 - 12:28
Annette:
wat een indrukwekkende reis maken jullie toch, helaas niet zonder kleerscheuren ( duim dus )
sterkte en nog veel plezier samen
liefs, Henk en Annette