Het verschrikkelijke Chichicastenango - Reisverslag uit Chichicastenango, Guatemala van Danny en Esmé Nieuwdorp/Ras - WaarBenJij.nu Het verschrikkelijke Chichicastenango - Reisverslag uit Chichicastenango, Guatemala van Danny en Esmé Nieuwdorp/Ras - WaarBenJij.nu

Het verschrikkelijke Chichicastenango

Door: Danny en Esmé

Blijf op de hoogte en volg Danny en Esmé

20 November 2011 | Guatemala, Chichicastenango

Zaterdag was onze laatste dag in Panajachel.
We zouden om 16.00 opgehaald worden om naar Chichicastenango te worden gebracht dus wilde we de ochtend nog nuttig besteden.
We zijn naar een natuurreservaat geweest met steile boshelingen boven het meer.
Ook konden we daar met 8 kabels glijden varrierend van 90 tot 320 meter.
De hoogste kabel was ongv.150 meter.
Dus het was een behoorlijke klim naar boven waar we onderweg rolstaartbeertjes tegen kwamen.
En tja omdat Wendy, Reynold en Rien me al voor waren gegaan in Costa Rica had ik natuurlijk nu niet veel keus.
En eerlijk is eerlijk het was prachtig!!

Om 16.15 vertrokken we naar Chichicastenango waar we na een flinke berg en dal rit rond 18.00 aan kwamen.
Het was al donker en ze waren al bezig de markt aan het opzetten voor de volgende dag.
Een alleen spaans sprekende man bracht ons naar onze kamer,
en wat een shock was dat!!
De deur ging alleen op slot met een hangslot.
De ruimte was erg vochtig (overal zaten schimmelplekken) en zo rook het ook.
We hadden ieder een bed wat gewoon klam voelde en de wollen dekens kriebelde door de dunne lakens heen.
We konden geen raam openzetten.
En laat ik maar niks over de douche zeggen.
Omdat wij geen woord spaans spreken en de man al weg was besloten we het maar zo te laten.
Maar een klacht naar ons reisbureau is onderweg!
Tot een uur of 1 á 2 uur zijn ze nog bezig geweest met de markt opzetten en tja je raad het al wij hadden het gevoel dat we in een tentje midden tussen de marktkramen zaten.
Wat een herrie.
Helaas begonnen ze rond een uur of 5 weer met verder opzetten dus wij hebben niet veel slaap gehad.

Om 8.30 zijn wij de markt op gegaan en hebben een eettentje opgezocht.
Het is een ontzettende grote markt dus we hebben er wel een paar uur rond geslentert.
Maar dan heb je het ook echt wel gezien, helaas werden we pas om 14.00 opgehaald met de bus om naar Antiqua te gaan.
En om onze dag daar nog even compleet te maken werden wij pas tegen 16.00 opgehaald en kreeg hij onderweg nog flinke vertraging ook.
Om 19,00 waren we dan ook eindelijk in Antiqua!!
En wat een verademing!! Gelukkig weer een prachtig schoon hotel!
We waren allebei ontzettend moe en hebben snel gegeten, gedouched en zijn ons schone bed ingerold.
Wat een zondag is dit geweest.

Maandag helaas maar een korte dag in Antiqua omdat we weer verder moeten.
wordt vervolgt....

• 21 November 2011 - 17:47

Schoon Moeder:

Heel vervelend zo n hotel,maar het hoort natuurlijk wel bij die reis.Jullie moeten ook een beetje afzien.Groetjes uit een zuur en zeer mistig Kapelle

• 21 November 2011 - 21:24

Agnieta:

Hey,
    Nou ik hoef me niet af te vragen of jullie een mooie reis hebben. Wat een schitterende foto's zeg. Wel een heel druk reisprogramma. Wij zij net terug van een weekje Ierland. Was ook leuk.
    Dikke kus en tot het volgende reisverslag

• 22 November 2011 - 07:30

Nicolette:

Zo, weer even bijgelezen van jullie avonturen. Wat een prachtige kleed heb je gekocht. En wat een mooie reis tot nu toe. Volgens mij ook best vermoeiend, ik hoop niet dat jullie nog een week moeten uitrusten thuis van zo'n druk schema. Maar wel genieten hoor. Wat ik zie op de foto's zijn de prachtige kleuren, van het kleed tot het fruit en bijvoorbeeld de kleding die de mensen aan hebben. Hier is het al een paar dagen mist, niet een klein beetje mist maar het lijkt wel of we in een watten wereld leven. Nou heb ik ook nog het gevoel dat ik watten in mijn hoofd heb (vreselijk verkouden) en was het een welkome afwisseling om jullie vrolijk reisverhaal te lezen.

Liefs,
    Nicolette