De canon del Sumidero
Door: Danny en Esmé
Blijf op de hoogte en volg Danny en Esmé
17 November 2011 | Mexico, San Cristóbal de las Casas
Toen we vanmorgen uit San Cristóbal vertrokken was het best fris (17gr.) en hadden we geen idee wat de dag ons zou brengen.
Zo'n ongv.75km van San Cristóbal maar dan bijna 1700 m lager ligt Chiapa de Corzo het startpunt voor een boottocht door de Canón del Sumidero.
Door deze spectaculaire kloof stroomt de Rio Grijalva. Deze gaat onder kliffen door die op sommige plaatsen wel 1000 m hoog zijn.
Eenmaal aangekomen was de temperatuur gestegen tot 35 graden!
we zijn met ongv 30 mensen in een motorboot gegaan die ons tussen de kloven door voerde.
Onderweg kwamen we langs watervallen en hebben we pelikanen, zilverreigers en krokodillen gezien!!
Het was een prachtige 2 uur duurdende toch en ik wist gelijk weer waarom ik dit zo graag met danny wilde delen.
Toen we terug kwamen zijn we het plaatsje Chiapa de Corzo nog ingegaan om wat te drinken.
Rond 15.00 waren we terug in San Cristóbal en brrr wat een temperatuurverschil (21gr.)
In het hotel is het ons eindelijk gelukt te skypen met onze vrienden Joost & Anouk en hebben we onze lieve Bart gezien!!
Daarna lekker ontspannen een boek gelezen/beluisterd en zijn we in de avond japans gaan eten.
Ook ben ik geslaagd voor een prachtige ketting van een plaatselijke kunstenares.
Nu weer optijd naar bed want morgenvroeg moeten we er weer heel vroeg uit!!
Om 7.00 worden we opgehaald om onze reis verder te zetten naar Guatemala!
Tot schrijfs en liefs van ons
19 November 2011 - 22:58
Anouk:
Lieverds, geniet van de warmte (20 graden is echt genieten hoor!) Hier is het mistig en op dit moment 3 graden!!!! Zal ik maar wat warms voor jullie meenemen als we jullie ophalen? XX