Op weg naar Oaxaca
Door: Danny en Esmé
Blijf op de hoogte en volg Danny en Esmé
13 November 2011 | Mexico, Oaxaca de Juárez
Vanmorgen weer vroeg op gestaan om de rugzakken in te pakken, lekker te doucen en nog te ontbijten op het gezellige (dit keer met aangename temperatuur) dakterras.
Nee Rien het was geen 9 gr.hoor maar rond de 21gr.
Om 7.45 werden we opgehaald met de taxi om ons naar het busstation te brengen.
Daar vroeg genoeg aangekomen hadden we alle tijd om onze baggage in te checken en nog een cappucino te drinken.
Netjes om 9.00 vertrokken we richting Oaxaca in een heerlijke luxe zittende bus (beter dan het vliegtuig).
De rit van 6,5 uur was zeker de moeite waard om wakker te blijven omdat de omgeving waarin we reden prachtig was!
we reden door bergen die begroeit waren met miljoenen (niet overdreven) cactussen waarvan sommigen wel 4 meter doorsnee waren!
je ziet hier ook nog echt boeren het land bewerken met een span paarden!
Rond 15.30 kwamen we aan in Oaxaca in een heerlijke temp. rond de 30 gr.
Met de taxi naar het hotel gegaan waar we al snel flink onder de indruk van waren!
we kregen een ruime dubbele kamer met een heerlijk groot bed.
Het hotel heeft leuke etages en een heus zwembad!
Nadat we gesetteld waren zijn we Oaxaca in gegaan en hebben lekker gegeten op het zocalo.
Voor diegene die het (nog) niet weten: het Zocalo is het centrale gedeelte in de plaats en rondom dat plein is er altijd van alles te doen.
Oaxaca is misschien niet de bekendste stad van Mexico maar zeker een van de mooiste. Prachtige kleuren, koloniale schatten, inheemse culturen, culinaire hoogstandjes en een mooie omgeving.Met een prachtig Zocalo of een van de vele mooie kerken. Hierbij hoort zeker de Santa Domingo kerk, een van mooiste barokstijlen van Mexico. Er langs ligt het Museo de las Culturas (het Louvre van Oaxaca) met als een van de hoogtepunten de schatten van Monte Alban.
Dit was het weer voor vandaag.
Liefs van ons en tot morgen.
13 November 2011 - 16:06
Rob En Henriëtte:
Leuk om over jullie reis te lezen.
Mooie foto's.
Fijn dat jullie zo genieten.
Goede reis verder. -
14 November 2011 - 14:32
Mamma:
Ik ben bij Annet en mag haar computer gebruiken. Ik ben blij dat jullie het fijn hebben. Geniet en tot de volgende reactie. Kusjes mamma -
14 November 2011 - 14:36
Annette:
Wat een feest zeg zo'n luxe reis en zo'n mooie omgeving.
Ik vind het erg leuk om zo op deze manier "mee te reizen".
Henk is weer beter ( goddank ), daar ben ik ook erg gelukkig mee.
Liefs en tot de volgende reactie !!
@nnette